WITH THAT SHADOW UPON THE GROUND I CAN HEAR - PEOPLE - SCREAMING OUT
Aileen Rowanne Callaghan  
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | .
 

 Aileen Rowanne Callaghan

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Rowan Callaghan
avatar
Human
Aantal berichten : 9

Character sheet
Leeftijd:
love: A gentleman is simply a patient wolf. How long will you wait for me?
Bag:

BerichtOnderwerp: Aileen Rowanne Callaghan   do dec 25, 2014 10:10 pm{ AILEEN ROWANNE CALLAGHAN }

"We are free and we're running with blood on our knees."

Character


Name: Aileen Rowanne Callaghan, noemt zichzelf Rowan
Age: 18
Gender: Female
Class: Craih
Race: Human [with basic wizardry knowledge of dark magic]
Birthplace: In het buitengebied tussen Tuxwell en Yrenlas
Parents:
// Maghnus Ceallacháin Callaghan // 57 // Count of South-Etera
De man des huizes, de doorgever van de rijkdom. Ja, meer dan genoeg ooms en tantes hoopten dat hij het loodje zou leggen voordat Finbar volwassen was. Maar de man is sterk en wantrouwig genoeg om geen gevaar te lopen. Als graaf in het gebied van Etera heeft hij vele formele taken, maar het is vooral een titel die samensmelt met een gigantisch huis en rijkdom.

// Maeve Norene Callaghan // 41 // Countess of South-Etera
Die rijkdom is ook de reden dat Maeve op haar 16e al uitgehuwelijkt is aan Maghnus. Het jonge meisje haatte de man, die zijn eerste echtgenote al aan een ongelukkige ziekte verloren was, maar over de jaren heen lijkt de haat te zijn vermindert. Maeve verdrinkt haar verdriet letterlijk met alcohol en figuurlijk door geld te verbrassen en als een dictator over het huishouden te heersen. Voor Rowan's gevoel was niets ooit goed genoeg voor Maeve, wat er eerst in resulteerde dat het meisje keihard haar best deed om haar moeder te laten zien hoe geweldig ze was, maar de laatste jaren eindigen hun samenkomsten standaard in ruzie en geschreeuw. Heel fijn.
Siblings:
// Finbar Reydan Callaghan // 25 // City counselor
De oudste en de wijste, Finbar is hard op weg naar succes, nog voor zijn vader het loodje heeft gelegd. Hij is een belangrijke raadgever in Yvrenlas, maar zijn ambities zijn groter dan dat, burgemeesterschap ligt binnen zijn bereik. Zijn band met Rowan was goed, tot zij begon te rebeleren.

// Deidre Fintan Callaghan-O'Connol // 23 // Married
Rowan's zus is een prachtige vrouw, een klassieke blonde schoonheid. Maar wat vanbuiten zo vol pracht en praal is, is vanbinnen krakkemikkig. Deidre is een dom blondje, maar haar lieve moederlijke neigingen zorgen ervoor dat Rowan haar toch altijd met een onwillekeurige lach begroet, hoe zeer ze ook cynische opmerkingen wil maken.

Others:
// Ellis // 49 // Maid
Zoals het elke rijke familie betaamd had het huishouden meerdere bediendes. Ellis was echter degene die al jaren gebleven het dichtste bij hen staat en ook heeft geholpen met het opvoeden van het kroost. Hoewel Rowan vaak niet al te aardig tegen haar doet kan ze Ellis echt niet wegdenken uit haar bestaan.

// Maeve // ??? // Teacher
Een relatief jonge dark elf, door handelaren uit een dorpje ontvreemd en verkocht, waardoor ze tussen mensen is opgegroeid. De Callaghans hebben haar zogenaamd gered toen ze tot de dood veroordeeld dreigde te worden, omdat Maeve had geprobeerd te ontsnappen en daarbij wat omstaanders verwond had. Maeve heeft Rowan al zo'n 5 jaar les gegeven in onder andere gifbrouwen en duistere magie, maar vooral dat laatste blijft stroef gaan. Vader heeft een deal gesloten dat de elf na 20 jaar trouwe dienst vrijgelaten zal worden, maar of hij zich hieraan zal houden is de vraag.

// Quinn // 19 // Wrangler
Quinn is een van de paardenverzorgers, die in de grote stallen van huize Callaghan in dienst is. Rowan heeft een licht oogje op hem, maar ze verdringt dit graag door gemene dingen tegen hem te zeggen of expres rotklusjes voor hem achter te laten. Heeft ze dit laatste misschien van haar moeder?

// Paddy // 16 // Errand boy
Het broertje van Quinn, die alleen al vanwege die bloedband door Rowan stiekem verwend wordt met koekjes en dergelijke. Natuurlijk probeert ze hem in die gesprekken altijd uit te horen over Quinn.

// Nolan // 6 // Horse
Een stoere, fiere Fries, groot en stevig in contrast met het slanke meisje, maar haar beste maatje.

Faceclaim:  Àstrid Bergès-Frisbey

{ Likes }  
// Attention // Birds // Challenges // Charisma // Chaos // Citrus // Compliments // Horse-riding
// Hunting // Jewelry // Magic // Mystery // Myths // Nature // Order (Alphabetical/Numerical) // Outsiders // Stories //

{ Dislikes }
// Boring conversations // Corsets // Dancing // Duties // Fighting  // Her familystatus // Humans // Marriage // Reading // Wolves //

Rowan houdt van aandacht, net als van mooie dingen. Ook in een partner, al is het maar voor tijdelijk, zoekt ze daarnaar. Verder valt ze op gevaar, op mensen die overduidelijk niet goed voor haar zijn. Duisternis trekt haar aan, duisternis die ze in Maeve leerde kennen en intens bewondert.

Ze houdt van aandacht, als iemand moeite voor haar doet. Maar wanneer iemand haar juist doelbewust negeert zal dat haar enorm irriteren en tegelijkertijd opwinden en aantrekken, ze zal alles uit de kast halen om subtiel of juist wat minder subtiel aandacht te eisen. Als ze iemand echt leuk vindt is ze niet in staat om zulke streken uit te halen, dan zal ze een stuk stiller zijn dan normaal en onopvallend proberen elke beweging die iemand maakt gade te slaan. Maar vaker dan verliefd voelt Rowan een soort lust, een wens om diegene zover te krijgen dat hij haar vertelt hoe bijzonder ze is. Ze streeft, arm kindje, naar erkenning, leeft op erkenning en aandacht.

Rowan is een echt vaderskindje, ze houdt ervan om aan hem te bewijzen hoe vaardig ze wel niet is. Maar de vrouwelijke taken, zoals het spelen van een nette gastvrouw of dansen op een bal, dat vindt ze niets. Tegen haar moeder rebelleert ze graag, onder anderen door met wildvreemde mannen aan te pappen onder een alter-ego. Oh en haar naamsverandering is natuurlijk ook te danken aan haar ultieme anarchie jegens mama, die Rowanne al een jongensnaam vond en Rowan nóg erger vindt.

Verder houdt Rowan ervan om onvoorspelbaar te zijn, maar ja, een meisje met zo weinig levenservaring als zij krijgt dat lang niet altijd voor elkaar en het feit dat ze zich er bewust op focust maakt het ook al een stuk minder onvoorspelbaar.
Het meisje is slim, maar nogal dyslectisch, wat het studeren stukken lastiger voor haar maakt. Temeer omdat haar strenge docenten een excuus als 'de letters leiden een eigen leven' niet accepteerden voor een fout. Ze is met regelmaat gestraft voor zulke dingen, wat ertoe heeft geleidt dat ze liever niet meer leest. Naar verhalen luisteren doet Rowan echter graag.

Skills:
-Boogschieten.
-Schermen.
-Paardrijden.
-Zang, mythes, dans.
-Een aanleg voor duistere magie, maar heel ver komt ze niet.
-Kruidendrankjes maken, voornamelijk giftige brouwsels.

LooksRowan bezit zeer diepbruine lokken die licht golven, vaak kunstig opgestoken of in een versierde vlecht gekruld. Ze laat haar haren lang groeien, houdt ervan als iemand aan haar haren komt (tenzij die zo haar kapsel expres verpest). Als ze uit rijden gaat is het een makkelijkere knot, waarin ze het opbindt.

Verder heeft het meisje reebruine ogen, die ze vaak lichtjes aanzet met wat kohl of andere make-up. Haar kleding varieert sterk, van stevige leren ruiterskleding of donkergroene en bruine loszittende dingen als ze in het bos rondloopt of juist nette jurken en prachtige juwelen.
Ze is redelijk lang, maar slank, zeker niet onknap. Ze vertoont lichte gelijkenissen met dark elves, maar haar oren verraden genoeg: Ze is slechts een mens.
HistoryRowan is een gecompliceerd meisje. Geboren als Aileen groeide ze voorspoedig op tot een jonge wildebras. Haar oudere broer was in die tijd al druk bezig met studeren en haar zusje Deidre was te netjes om mee te gaan naar het bos. Gelukkig wist haar vader soms tijd te maken om haar mee te nemen op veldtochten en algauw leerde ze ook paardrijden. Motorisch gezien was ze een zeer handig kind, in de lessen die hun privédocenten hen gaven ging het wat minder goed. Dit veroorzaakte vele woedebuien van Maeve en Rowan, waarin het meisje gefrustreerd in tranen uitbarste. Ze probeerde het echt, maar lezen was gewoon lastig voor haar, zeker bij kaarslicht in de winter. De kleine letters, ze leken verstoppertje te spelen, als vuurvliegjes in een moeras lieten ze hun boodschap telkens net niet onthullen.
In haar tienerjaren verergerde Rowan's opstandige gedrag jegens haar moeder, de enige dingen die haar rustig konden krijgen waren haar paard en haar boog. De volgende winters leerde ze schermen. Op haar 15e werd ze verliefd, diep en diep verliefd. Smoor op een staljongen. Niemand kwam erachter, simpelweg omdat ze nooit echt actie durfde te ondernemen. Op haar 17e was ze redelijk bevriend met Quinn, al had ze soms gekke buien waarin ze niet anders leek te kunnen dan hem uitkafferen of dreigen hem te laten ontslaan. Maar een belangrijk gesprek kwam: Een chique diner, een andere hoogstaande familie, praatjes over rijkdom, gedwongen waltzen. Rowan wist meteen hoe laat het was toen haar moeder haar voorstelde als 'Mijn prachtige dochter Aileen'. Deidre had zonder te mokken of klagen hetzelfde lot ondergaan, een paar jaar geleden. Een huwelijk.

Ze is eronder uit gekomen, heeft de naam Aileen voorgoed afgezworen en heeft met vlammende ogen verkondigd nooit maar dan ook nooit meer een gast met deze intenties te zullen ontvangen. Haar vader gaf toe, sprak over hoe ze zich nog zo veel kon ontwikkelen, ontplooien, groeien. Tot ze een perfecte jongedame zou zijn. Haar moeder gaf op, zuchtend en tierend, zachtjes haar dochter vervloekend, wetende dat ze als simpele huisvrouw niets in kon brengen tegen haar man's woord. Dus heeft Rowan de vrijheid om te doen en laten wat ze wilt, ze maakt reisjes, ze ontdekt wat de wereld haar te bieden heeft en hoewel ze het zelf niet doorheeft ontwikkelt ze zich daadwerkelijk steeds meer van een onnozele boze tiener naar een jongedame.Extra


Rowan is een mens. Simpel als dat.
En ze haat het. Een mens, een mens is niks. Het enige wat hen als ras staande houdt is hun aantallen. Rowan vergelijkt mensen graag met mieren, kansloos, krachteloos, nutteloos en enkel sterk in groepen.
Wat zou haar vader doen als een groepje dark elves besluit hun landgoed aan te vallen om Maeve te bevrijden? Hij zou smeken om zijn leven, Rowan weet het zeker. Ze veracht mensen (als ras, niet echt specifieke personen) en zou het liefste onder de elven leven en haar magie aanscherpen. Toch is ze op de een of andere manier aan haar huis gehecht, want er is niemand die haar tegenhoudt, maar toch komt ze altijd weer terug, als een soort boomerang die zichzelf zo ver mogelijk weg werpt om dan alleen maar vlugger terug te keren.


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lithium
avatar
Admin
Aantal berichten : 22

Character sheet
Leeftijd:
love:
Bag:

BerichtOnderwerp: Re: Aileen Rowanne Callaghan   do dec 25, 2014 10:31 pm


ACCEPTED
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://colrp.actieforum.com
 

Aileen Rowanne Callaghan

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Codex of Lithium :: >> CHARACTER CREATION :: >> Registration :: Accepted-